Bedrijfsnoodplan Online

Dit plan is bedoeld voor alle medewerkers en bezoekers. De toegang tot deze site is gereserveerd voor geregistreerde gebruikers. Neem contact op met de organisator van de bedrijfshulpverlening indien u nog geen account heeft. 

BNPonline

Het bedrijfsnoodplan met exclusieve interactieve website heeft zeer veel voordelen.  Lees verder voor meer informatie.

Duidelijke veiligheidsplattegronden en ontruimingsplattegronden

Veiligheidsplattegronden en vluchtwegplattegronden zijn een cruciaal onderdeel van een bedrijfsnoodplan en ontruimingsplan.

 

Plattegronden

Met ons stappenplan is het eenvoudig om veiligheidsplattegronden en vluchtwegplattegronden te maken. We doen dat snel, voordelig, comform de gangbare normering.

 

Lees meer...

Eenduidige grafische protocollen

Grafische protocollen geven de bedrijfshiulpverlening overzichtelijke instructies over hoe te handelen.  Deze protocollen zijn per functionaris en per scenario op maar uitgewerkt en sluiten naadloos op elkaar aan.  Zo wordt er snel en doeltreffend gehandeld wanneer dat nodig is.

Protocollen

 

Stappenplan

Met ons eenvoudig stappenplan heeft u snel en doeltreffend een ontruimingsplan of bedrijfsnoodplan.

 

Lees meer...

Altijd geïnformeerd over veranderingen

Bij wijzigingen in het plan worden de gebruikers automatisch inhoudelijk geinfomeerd over de laatste zaken.  Zo is en blijft  iedereen op de hoogte. 

Bericht van de BHV

Incident & Crisis management modules mogelijk

Crisis management

 

 

 

 

 

Het plan kan worden uitgebreid met strategisch Incident management voor lokale directie teams en corporate crisismanagement voor top management .  Het is niet nodig aparte plannen hiervoor te maken.  Deze modules wordt indien gewenst in het plan opgenomen en sluiten naadloos aan op de bedrijfshulpverlening. Aparte plannen zijn dan niet meer nodig. Vooraf bepaalde escalatie criteria geven de grenzen aan tussen bedrijfshulpverlening, incident management en crisis management. 

Projectmanager beoordeelt aanpassingen

planbeoordelingVoordat informatie die is aangepast op de site wordt getoond, wordt zij eerst door een projectmanager van ons nagekeken. We kijken dan naar de inhoudelijke kant van de aanpassingen maar beoordelen ook of een wijziging eventueel gevolgen heeft voor andere delen van het plan. Als de wijziging in orde is wordt zij geplaatst, in andere gevallen nemen we contact op op verdere akties te bespreken. Door deze kwaliteitscontrole blijft de integriteit van het plan gewaarborgd.

Het proces van aanpassen en beoordelen gebeurt in zijn geheel via de website. Het is daarbij niet noodzakelijk nog bijvoorbeeld via email of telefonsich hier verder contact over te hebben.

Discussieplatform verhoogt betrokkenheid

discussieEen discussieplatform voor het bespreken van de bedrijfshulpverlening verhoofd de betrokkenheid van de bedrijfshulpverlening en overige gebruikers.  Hier kan uitgebreid worden gesproken over  bijvoorbeeld de organisatie en oefeningen waarbij iedereen zijn bijdrage kan doen.

Zelf informatie aanpassen

Aan bepaalde gebruikers kunnen extra rechten worden toegekend. Met deze extra rechten kan een gebruiker zelf wijzigingen aanbrengen om bijvoorbeeld namen en telefoonnummers te wijzigen of de beschrijving van technische installaties aanpassen. 

Zelf wijzigen

Inclusief kennistest voor gebruikers

Het plan bevat de mogelijkheid om bedrijfshulpverleners en medewerkers te toetsen op de kennis van het plan. Gebruikers kunnen via een testmodule worden getoetst op de kennis van het plan. Bij voldoende resultaat ontvangen de gebruikers een certificaat.  

Toets BHV

Overzichtelijk gebruikersbeheer

Registreren, wijzigen en verwijderen van gebruikers kan eenvoudig door de organisator van de bedrijfshulpverlening zoals een H-BHV of KAM manager zelf gedaan worden. Informatie over nieuwe gebruikers wordt samen met de aanmeldgegevens automatisch naar de nieuwe leden gestuurd.

Grote groepen gebruikers kunnen via gegevens op een spreadsheet worden geimporteerd. 

Gebruikersbeheer

Constante verbetering

verbetering2Via een duidelijk protocol kunnen door gebruikers suggesties voor verbetering worden gedaan.  Deze suggesties worden aan de organisator doorgegeven en op de site opgeslagen voor beoordeling.

 

Versiebeheer opgelost

1Er is slechts 1 versie in omloop en deze is altijd actueel.  Geen gedoe meer met versienummers en bladen die vervangen moeten worden.  De beheersbaarheid van het plan is in 1 keer goed en eenvoudig geregeld. In omloop zijnde verouderde versies behoren hiermee tot het verleden.

 

Met formulieren en rapportage

Het plan bevat geïntegreerde formulieren waarvan de inhoud in het plan wordt opgeslagen voor later raadplegen en analyse. Eer zijn bijvoorbeeld formulieren voor ongevallen meldingen, gevaarlijke situaties, status van de BHV voorzieningen, meldingen van een brandmeldinstallatie, en bommeldingen. Ook kan de verslaglegging van trainingen en oefeningen hier worden bijgehouden.

formulieren

Informatie altijd en overal beschikbaar

Uw plan is op elk moment van de dag, waar dan ook, via een eigen domein te raadplegen. Dat betekent dat iedereen, op elke moment van de dag op de hoogte kan zijn van de geldende procedures.  Dat kan via een computer maar ook via een tablet of een smartphone.

Het delen van informatie met derden zoals met controlerende instanties en verzekeraars is eenvoudig.  Het registeren van een extra account is voldoende om toegang tot de informatie te geven.  Printen van grote bestanden of het emailen van (te grote) file sis niet langer nodig.

Tablet phone and book

Geschikt voor meer vestigingen in 1 plan

meer plannenHet plan is eenvoudig uit te breiden met procedures voor extra vestigingen. Op deze wijze worden procedures binnen de gehele organisatie eenduidig gehouden.

Xpert Captions